Living Space, Renovations

Live to the Max

Warren Heath, <strong>Styling</strong> Danielle Howard

The most spectacular part of the renovation of Tracey and Stephen Burke's old suburban Cape Town home was the addition of a flat-roofed, glass extension that opens up the living areas and connects the home with the deck and garden. The modern style of the extension makes it very clearly an addition to the dated heritage building, but the contrast works well. 'Rather than trying to make it fit with the house and adding on a "fake"  extension, we decided on something completely different. It works with the house because it's not trying to copy it,' says Tracey. A similar, smaller extension was also added over the front entrance.

before

ExtensionBefore

after

ExtensionAfter See details on the full renovation of this home in our 2015 Before & After Issue.